Szparagi marynowane

Marynowane szparagi są bardzo chrupiące ,a przepis mam od sąsiadki .

dodany przez: agusiaw82 agusiaw82

przetwory

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 145 głosów)

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów
  • 2 czerwone papryki
  • ZALEWA:
  • 5 szkl.wody
  • 1 szkl.octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyzka cukru

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Szparagi marynowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szparagi obrać, zaczynając od łebków. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w 2 cm paski. Składniki zalewy (woda, ocet, cukier, sól) zagotować. Szparagi (surowe) układać w , łebkami do góry, między nie wkładać paski papryki. Zalać zalewą, by przykryła szparagi. Pasteryzować 5 min (od momentu zagotowania słoików).Po tym czasie słoiki od razu wyjmować z wody.
  • Rada:
  • jak zalewy jest za mało można jej ilość podwoić.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: