SZNYCLE Z INDYKA Z JABŁKAMI

Indyk inaczej

dania mięsnesznycle

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 183 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI: 4 duże filety z indyka, duża cebula, 2 kwaskowate jabłka, sok z cytryny, sól, pieprz, masło, 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 30%, szkl. bulionu drobiowego, 2 łyżki łagodnej musztardy, gałązka melisy.

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Filety z indyka posolić, oprószyć mąką i smażyć z obu stron na maśle.
  • Wyjąć z tłuszczu.
  • Na tym tłuszczu smażyć przez 3 min.
  • Plastry jabłek i krążki cebuli.
  • Dodać bulion, śmietanę, musztardę. Zamieszać.
  • Gdyby sos był zbyt rzadki, zagęścić mąką kartoflaną.
  • Ułożone na półmisku sznycle polac sosem, udekorowac listkami melisy.
  • Podawac z puree ziemniaczanym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy