SZNYCLE Z INDYKA Z JABŁKAMI

Indyk inaczej

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • SKŁADNIKI: 4 duże filety z indyka, duża cebula, 2 kwaskowate jabłka, sok z cytryny, sól, pieprz, masło, 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 30%, szkl. bulionu drobiowego, 2 łyżki łagodnej musztardy, gałązka melisy.

Przygotowanie

  1. Filety z indyka posolić, oprószyć mąką i smażyć z obu stron na maśle.
  2. Wyjąć z tłuszczu.
  3. Na tym tłuszczu smażyć przez 3 min.
  4. Plastry jabłek i krążki cebuli.
  5. Dodać bulion, śmietanę, musztardę. Zamieszać.
  6. Gdyby sos był zbyt rzadki, zagęścić mąką kartoflaną.
  7. Ułożone na półmisku sznycle polac sosem, udekorowac listkami melisy.
  8. Podawac z puree ziemniaczanym.
mięso obiad kolacja jabłka indyk sznycle
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy