Sznycle z indyka

Sznycle z indyka - obiadowa propozycja, jak podać filet z indyka. Sznycle z indyka wyjdą soczyste, nie za suche i po prostu pyszne. Na talerzu serwujemy z ulubionymi dodatkami.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
45min.
Kalorie:
180 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 150 głosów)

Składniki:

  • 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
  • łyżka miodu
  • łyżka sherry
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Posiłek:

Sznycle z indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Miód wymieszać z sherry
  • przecierem pomidorowym
  • 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle
  • wstawić do lodówki na 30 minut.
  • Sznycle wyjąć
  • lekko otrząsnąć z marynaty
  • oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie
  • grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.

Kalorie: 180


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: