Świderki z sosem awokado

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 540 kcal

dania z makaronem

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
540 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 149 głosów)

Składniki:

  • 35 dag makaronu
  • duże, dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka kropli tabasco
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • po strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, osączyć.
  • Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki. Miąższ skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Przyprawić do smaku odrobiną tabasco, szczyptą soli i pieprzu. Dodać posiekany szczypiorek, wymieszać.
  • Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
  • Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 3-4 minuty. Dodać makaron, wymieszać, podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z sosem z awokado.

Kalorie: 540

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy