Swiateczne roladki w galarecie

Na swiateczny stol , jako mala przekaska -jedynie roladki ! Polecam.

GalaretaDeseryroladkiPrzekąski

Czas przygotowania:
90 min.
Kalorie:
150 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 186 głosów)

Składniki:

  • Bulionetka Domowa Warzywna Knorr - 1 sztuka
  • żelatyna - 6 łyżeczek
  • szynka gotowana - 20 plastrów
  • chrzan - 2 łyżeczki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • jajka - 5 sztuk

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój na ćwiartki
  • 2
  • Świąteczne roladki w galarecie
  • W rondlu zagotuj 0,7 litra wody, dodaj Bulionetkę Knorr – gotuj chwilę. Następnie zdejmij z ognia, wsyp żelatynę i mieszaj do momentu rozpuszczenia w bulionie.
  • 3
  • Świąteczne roladki w galarecie
  • Na desce rozłóż plastry szynki. Każdy z nich posmaruj odrobiną chrzanu i ułóż na nich po ćwiartce ugotowanego jajka – zwiń roladki.
  • 4
  • Świąteczne roladki w galarecie
  • Tak przygotowane roladki ułóż dekoracyjnie na półmisku i zalej nieco wystudzoną płynną galaretą. Udekoruj gałązkami natki i wstaw na kilka godzin do lodówki do momentu stężenia galarety. Podawaj z cząstkami cytryny.

Kalorie: 150

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy