Swiateczne roladki w galarecie

Na swiateczny stol , jako mala przekaska -jedynie roladki ! Polecam.

Dodany przez:

Swiateczne roladki w galarecie

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Bulionetka Domowa Warzywna Knorr - 1 sztuka
  • żelatyna - 6 łyżeczek
  • szynka gotowana - 20 plastrów
  • chrzan - 2 łyżeczki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • jajka - 5 sztuk

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój na ćwiartki
  2. 2
  3. Świąteczne roladki w galarecie
  4. W rondlu zagotuj 0,7 litra wody, dodaj Bulionetkę Knorr – gotuj chwilę. Następnie zdejmij z ognia, wsyp żelatynę i mieszaj do momentu rozpuszczenia w bulionie.
  5. 3
  6. Świąteczne roladki w galarecie
  7. Na desce rozłóż plastry szynki. Każdy z nich posmaruj odrobiną chrzanu i ułóż na nich po ćwiartce ugotowanego jajka – zwiń roladki.
  8. 4
  9. Świąteczne roladki w galarecie
  10. Tak przygotowane roladki ułóż dekoracyjnie na półmisku i zalej nieco wystudzoną płynną galaretą. Udekoruj gałązkami natki i wstaw na kilka godzin do lodówki do momentu stężenia galarety. Podawaj z cząstkami cytryny.
Śniadanie mięso warzywa obiad przekąska kolacja deser roladki galareta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze