Surówka ze szpinakiem

Ocena:

4.47 (157)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Doskonały dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 20 dkg kapusty pekińskiej
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1/4 cebuli czosnkowej
  • 1 jabłko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka octu sherry
  • 2 łyżki cukru
  • 5 łyżek oleju

Surówka ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak oczyścić, umyć, lekko osuszyć i grubo pokroić. Kapustę pekińską poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę, szpinak, jabłko i cebulę wymieszać. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Dodać do tego olej, cukier i ocet, wymieszać i odstawić na kilka minut. Podawać jako dodatek do obiadu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne