Surówka z czerwonej kapusty parzona

Surówka z czerwonej kapusty parzona to świetny dodatek do obiadu. Idealnie smakuje z daniami mięsnymi.

dodany przez: Julita gotuje

sałatki surówki

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.31 z 173 głosów)

Surówka z czerwonej kapusty parzona - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • cebula-iStock (1) 1.

    Czerwoną kapustę trzeba cienko poszatkować, następnie zagotować wodę, wrzucić kapustę i obgotować około 1 -1,5 minuty. Następnie całość trzeba odcedzić na sitku. Następnie należy przelać wszystko zimną wodą, dobrze odsączyć, kapustę przełożyć do szerokiego naczynia, dodać pokrojone kwaszone ogórki, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i utarte słodkie jabłka. Należy całość doprawić solą i pieprzem, sokiem z cytryny, musztardą i oliwę z oliwek. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Porady


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy