Strudel z pieczarkami

Przepis na strudel z pieczarkami

Dodany przez:

Strudel z pieczarkami

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
260 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1/2 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 150 ml gęstej śmietany
  • 3 jajka
  • 2,5 szklanki maki
  • 35 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  2. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  3. ■ Ziemniaki obrać, przepuścić przez praskę. Dodać śmietanę, jajka, szczyptę soli i 2 szkl. mąki, wyrobić
  4. ciasto. Ulepić z niego kulę (ciasto jest dosyć kleiste). Ściereczkę posypać grubo pozostałą mąką, położyć ziemniaczaną kulę i dłońmi uformować placek.
  5. ■ Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, pociąć na plastry. Podsmażyć na maśle, kiedy odparują, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem. Przygotowane pieczarki rozłożyć równomiernie na placku i za pomocą ściereczki zlepić zgrabny strudel.
  6. ■ Piec w natłuszczonej formie 40 min w temp. 200 C. Przestudzony pokroić na plastry.
  7. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  8. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Grzyby przekąska kolacja wegetariańska pieczarki ziemniaki strudel strudel z pieczarkami
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze