Strudel z pieczarkami

Ocena:

4.5 (160)

  • 55 min.
  • dla 4 osób
Przepis na strudel z pieczarkami

Składniki:

  • 1/2 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 150 ml gęstej śmietany
  • 3 jajka
  • 2,5 szklanki maki
  • 35 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Strudel z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • ■ Ziemniaki obrać, przepuścić przez praskę. Dodać śmietanę, jajka, szczyptę soli i 2 szkl. mąki, wyrobić
  • ciasto. Ulepić z niego kulę (ciasto jest dosyć kleiste). Ściereczkę posypać grubo pozostałą mąką, położyć ziemniaczaną kulę i dłońmi uformować placek.
  • ■ Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, pociąć na plastry. Podsmażyć na maśle, kiedy odparują, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem. Przygotowane pieczarki rozłożyć równomiernie na placku i za pomocą ściereczki zlepić zgrabny strudel.
  • ■ Piec w natłuszczonej formie 40 min w temp. 200 C. Przestudzony pokroić na plastry.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne