Strudel z pieczarkami
Przepis na strudel z pieczarkami
Dodany przez:
mojegotowanie
Na ciepło
- Czas przygotowania:
- Kalorie:
- 260 kcal
- Porcje:
- 4 porcji
Ocena:
(średnia 3 z 2 głosów)
- Danie wegetariańskie
- Danie dietetyczne
Składniki
- 1/2 kg ugotowanych w mundurkach ziemniaków
- 150 ml gęstej śmietany
- 3 jajka
- 2,5 szklanki maki
- 35 dag pieczarek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
- Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
- ■ Ziemniaki obrać, przepuścić przez praskę. Dodać śmietanę, jajka, szczyptę soli i 2 szkl. mąki, wyrobić
- ciasto. Ulepić z niego kulę (ciasto jest dosyć kleiste). Ściereczkę posypać grubo pozostałą mąką, położyć ziemniaczaną kulę i dłońmi uformować placek.
- ■ Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, pociąć na plastry. Podsmażyć na maśle, kiedy odparują, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem. Przygotowane pieczarki rozłożyć równomiernie na placku i za pomocą ściereczki zlepić zgrabny strudel.
- ■ Piec w natłuszczonej formie 40 min w temp. 200 C. Przestudzony pokroić na plastry.
- Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
- Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Komentarze