Zapiekanka makaronowa z pieczarkami

Bardzo smaczny zapiekany makaron z pieczarkami.

Zapiekanki

Czas przygotowania:
50 min.
Kalorie:
345.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 166 głosów)

Składniki:

  • opakowanie makaronu nitki
  • 4 jajka
  • 50 dag pieczarek
  • czarne oliwki
  • 30 dag tartego żółtego sera
  • szklanka keczupu
  • kulka mozzareli
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka rozmącić w garnuszku, dodać połowę startego sera, wymieszać. Wlać do naczynia z makaronem, dokładnie wymieszać.
  • Pieczarki umyć, pokroić w paski, obsmażyć na maśle. Mozzarellę pokroić w małą kostkę.
  • Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem.
  • Na wierzchu położyć pieczarki, pokrojoną mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać resztą tartego sera, tymiankiem, solą i pieprzem.
  • Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C. Podawać z zieloną sałatą.

Kalorie: 345.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy