Steki z rekina.

Mój pierwszy raz z rekinem...Pyszny!

dodany przez: msewka 14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n

stek ryba

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 200 głosów)

Składniki:

  • 3 spore steki z rekina
  • 3 duże szczypty pieprzu cytrynowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 duże szczypty soli ziołowej
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • garść posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Steki z rekina. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Steki z rekina umyć i osuszyć.Jeśli mamy mrożone to najlepiej dzień wcześniej wyjąć je z zamrażarki i rozmrażać w lodówce. Posypać pieprzem cytrynowym i solą ziołową,skropić obficie sokiem z cytryny i wstawić na ok.10 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej,rybę oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron .Steki są dość grube więc smażyłam dłużej przewracając kilka razy,na małym ogniu.Pod koniec posoliłam. Podałam posypane koperkiem z ryżem i warzywami z patelni.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy