Spaghetti ze szpinakiem

Ocena:

4.39 (162)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Dla wielbicieli szpinaku. :)

Składniki:

  • Makaron spaghetti (bądź inny)
  • słodka śmietana 30%
  • 2 kostki serka topionego
  • ok. 500gr szpinaku (mrożony bądź świeży)
  • świeża bazylia
  • 1 cebula
  • ser żółty
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • oliwa

Spaghetti ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie kroimy w drobną kosteczkę cebulę i przysmażamy ją na patelni na złoto, po czym wyciskamy czosnek. (ja dałam 4 ząbki).
  • W osobnym garnku na oliwie rozmrażamy szpinak, po czym dodajemy zeszkloną cebulkę.
  • Gdy już będzie bulgotać, dodajemy śmietankę, ser topiony oraz przyprawy.
  • Gotowy makaron dodajemy do szpinaku i wszystko mieszamy.
  • Na talerzu posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy świeżą bazylią.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne