Sos krewetkowy.

Krewetki namoczyć,odcedzić,usunąć skorupki.Utrzeć na pastę,dodać utarte jarzyny,smażyć i wymieszać

dodany przez: jan

sosy

Czas przygotowania:
35min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.59 z 174 głosów)

Składniki:

  • 200 g.krewetek,
  • 4-6 świeżych,czerwonych papryczek chilli,
  • 8 szalotek,
  • 2 duże łyżki oleju,
  • sok z cytryny,
  • sól.

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sos krewetkowy. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Krewetki namoczyć w ciepłej wodzie.Po 10 min.odcedzić i usunąć ze skorupek,utrzeć
  • w moździeżu na pastę i smażyć na suchej patelni przez 5 min.często mieszając.
  • 2.Papryczki i szalotki pokroić drobno i również utrzeć w moździeżu na gładką pastę.Smaż-
  • -yć na oleju gorącym z 2-3 min.Dodać krewetki i zmniejszyć ogień i smażyć na rumiano
  • przez 15 min.
  • 3.Dodać sok z cytryny,sól i wymieszać.Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: