Smażone jabłka karmelowe
Smażone jabłka karmelowe - Przepis na Smażone jabłka karmeloweJest to chyba najszybszy, najprostszy i najlepszy deser na ciepło jaki ostatnio jadłam:) Smażone jabłka karmelowe można podać na grzance z kajzerki lub grahamki.

Karmelizowane jabłka / fot. iStock
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- 1.Jabłka obieramy i kroimy na 8-10 części. Sposób w jaki je pokroicie zależy od Waszej fantazji. Roztapiamy masło na patelni . Jabłka wrzucamy na patelnię i posypujemy cukrem. Smażymy ciągle mieszając i przewracając ok. 5 minut do momentu, aż jabłuszka się zrumienią (a dokładniej aż cukier się skarmelizuje).; Już na talerzu posypujemy cynamonem i polewamy jogurtem lub śmietaną.
Kalorie: 200.00
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
10 min.

Nietypowy dodatek do smażonej wątróbki drobiowej i nie tylko .
Jabłka smażone na ostro :
Czas przygotowania:
45 min.

Przepis na jabłka smażone z porto. Idealne do mięs i drobiu.
Jabłka smażone z porto
Czas przygotowania:
30 min.

Taki mój kulinarny eksperyment
ciasto karmelowe
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
15 min.

Smażone kalmary - doskonała przekąska dla fanów owoców morza. Do podania pasują cząstki cytryny, ale smażone kalmary będą pyszne z dodatkowym sosem koktajlowym lub aioli.
Smażone kalmary
Czas przygotowania:
50 min.

To ciasto przypadnie amatorom karmelu. Spód przypomina tradycyjne szkockie shortbread.
Karmelowe shortbread
Czas przygotowania:
35 min.

REWELACYJNIE PYSZNIE AROMATYCZNE SMAŻONE ZIEMNIACZKI
SMAŻONE ZIEMNIAKI
Czas przygotowania:
50 min.

Ciasto ukochane przez dzieci. Wspaniały dodatek do kawy i nie tylko.
Ciasto KarMelowe
Czas przygotowania:
50 min.

Jabłka w cieście, czyli deser z jabłek