Smażone jabłka karmelowe

Jest to chyba najszybszy, najprostszy i najlepszy deser na ciepło jaki ostatnio jadłam:)

Dodany przez:

Smażone jabłka karmelowe

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 duże jabłka
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 łyżki cukru
  • cynamon
  • jogurt naturalny lub śmietana

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i kroimy na 8-10 części. Sposób w jaki je pokroicie zależy od Waszej fantazji. Roztapiamy masło na patelni . Jabłka wrzucamy na patelnię i posypujemy cukrem. Smażymy ciągle mieszając i przewracając ok. 5 minut do momentu, aż jabłuszka się zrumienią (a dokładniej aż cukier się skarmelizuje).
  2. Już na talerzu posypujemy cynamonem i polewamy jogurtem lub śmietaną.
deser jabłka jogurt
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy