Smażone jabłka karmelowe

Jest to chyba najszybszy, najprostszy i najlepszy deser na ciepło jaki ostatnio jadłam:) Smażone jabłka karmelowe można podać na grzance z kajzerki lub grahamki.

dodany przez: Kulinarna Ania

Desery karmel

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.41 z 180 głosów)


Kroki przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy na 8-10 części. Sposób w jaki je pokroicie zależy od Waszej fantazji. Roztapiamy masło na patelni . Jabłka wrzucamy na patelnię i posypujemy cukrem. Smażymy ciągle mieszając i przewracając ok. 5 minut do momentu, aż jabłuszka się zrumienią (a dokładniej aż cukier się skarmelizuje).; Już na talerzu posypujemy cynamonem i polewamy jogurtem lub śmietaną.

Kalorie: 200

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy