Sernik z brzoskwiniami

Ocena:

4.47 (198)

  • 2 godz. 0 min.
  • więcej niż 10 osób

Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

  • Ciasto:
  • 450 g mąki
  • 100 g cukru pudru
  • 250 g margaryny PALMA
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 250 g margaryny PALMA
  • 300 g cukru pudru
  • 1 kg serka homogenizowanego (do sernika)
  • 5 jajek
  • 1-2 budynie śmietankowe w proszku
  • puszka brzoskwiń
  • Piana:
  • 5 białek
  • 200 g cukru pudru
  • 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wyrobić wszystkie składniki na ciasto i podzielić na 2/3 i 1/3. Mniejszą część włożyć do lodówki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i większą częścią ciasta wyłożyć blaszkę.
  • Utrzeć masło z cukrem, dodać pozostałe składniki i utrzeć mikserem na gładką masę. Masę serową wylać na ciasto. Na masę serową wyłożyć pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie.
  • Pianę przygotować poprzez ubicie białek na sztywno i dodanie cukru oraz skrobi. Pianę wyłożyć na masę serową.
  • Na pianę wyłożyć wyjęte z lodówki ciasto, poprzez roztarcie go w palcach. Ciasto ma tworzyć postać kruszonki.
  • Piec w temperaturze 175 st. C przez około godzinę. Jeśli góra ciasta będzie się zbyt szybko nagrzewać, należy przykryć ją folią aluminiową lub papierem do pieczenia.

Porady

Palma, kostka 250 g

Palma w kostce o gramaturze 250 g to produkt do pieczenia, tworzony od lat według niezmiennej, sprawdzonej receptury. Dzięki zawartości 80% wysokiej jakości tłuszczu daje gwarancję udanych i smacznych wypieków, a przygotowywane na jej bazie masy i kremy są puszyste i delikatne. Produkt nie ma w składzie konserwantów i zawiera naturalne mleko ukwaszone.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne