Schabowe w śmietanie

Ocena:

4.47 (186)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Niecodzienna forma kotletów schabowych - niezwykle pyszna

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe,
  • 10 pieczarek,
  • 1 cebula,
  • pół pęczka koperku lub szczypiorku
  • 1 jajo,
  • bułka tarta,
  • smalec do smażenia,
  • pół szklanki śmietany 12% lub 18%,
  • pieprz,
  • sól.

Schabowe w śmietanie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kotlety cienko rozbić, posolić i popierzyć. Panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na smalcu. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Koperek posiekać. Na tłuszczu usmażyć pieczarki i cebulę, przyprawić. Wlać śmietanę i wsypać koperek, wymieszać. Włożyć do sosu kotlety i dusić ok. 10 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne