Schabowe w śmietanie

Niecodzienna forma kotletów schabowych - niezwykle pyszna

dodany przez: anetamlp anetamlp

dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 186 głosów)

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe,
  • 10 pieczarek,
  • 1 cebula,
  • pół pęczka koperku lub szczypiorku
  • 1 jajo,
  • bułka tarta,
  • smalec do smażenia,
  • pół szklanki śmietany 12% lub 18%,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Schabowe w śmietanie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kotlety cienko rozbić, posolić i popierzyć. Panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na smalcu. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Koperek posiekać. Na tłuszczu usmażyć pieczarki i cebulę, przyprawić. Wlać śmietanę i wsypać koperek, wymieszać. Włożyć do sosu kotlety i dusić ok. 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: