Schab na słodko

Ocena:

4.51 (159)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Jest to bardzo aromatyczne danie dla smakoszy.

Składniki:

  • 1/2 kg schabu
  • 1 duża gruszka
  • 4 śliwki węgierki
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • mała garść rodzynek
  • sól,pieprz,
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • olej

Schab na słodko - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zacznij od pokrojenia mięsa na kawałki(tak jak do gulaszu),pokrój cebule w krążki oraz posiekaj drobno czosnek.Wlej do garnka olej i podsmaż na nim mięso oraz cebulę z czosnkiem.Kiedy mięso się podsmaża pokrój gruszkę w plastry w dłuż, śliwkę na 4 części.Kiedy mięso jest już gotowe wrzuć wszystkie składniki (gruszkę,śliwkę, rodzynki) razem posyp przyprawami i obsmażaj na zmniejszonym ogniu.Wszystko powinno się smażyć ok 20 minut
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne