Rybno - jajeczne kotleciki

Kotleciki rybno-jajeczne-uwielbia je cała moja rodzina.

dodany przez: justi2211

ryba

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 166 głosów)


Składniki:

  • ryba- filety 2 śreniej wielkości(ja użyłam ryby dorsz czerniak-super)
  • jaja 6 sztuk
  • bułka czerstwa-1 sztuka
  • bułka tarta
  • przyprawa do ryb, sół, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Rybę ugotować i rozdrobnić nożem. Jajka (4 sztuki)również ugotować- pokroić w kostkę. Namoczyć bułkę czerstwą w wodzie. Połączyć rybę z jajkami, dodać odciśniętą czerstwą bułkę,2 surowe jajka, przypray-wymieszać. Formować kotlrciki,panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
  • Ja podałam kotleciki z młodymi ziemniaczkami i koperkiem-pycha!Zachęcam do spróbowania.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy