Roladki z papryki nadziewane tuńczykiem Princes

Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, dostarcza również witaminy B, A i D, fosfor, żelazo, a nawet wapń. Nie jest rybą kaloryczną i bardzo często polecany jest dla osób na diecie. Tuńczyka można wykorzystać na wiele sposobów i przygotować z nim w roli głównej przeróżne, smaczne potrawy. W ofercie firmy Princes znajdziemy szeroką gamę produktów z  tuńczyka w różnych smakach, np. z chili  lub bazylią.

ryba

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.52 z 174 głosów)

Składniki:

  • 3 strąki papryki: czerwonej/ zielonej/ żółtej
  • 6 łyżeczek oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • ząbek czosnku- drobno posiekany
  • sól pieprz
  • Puszka Tuńczyka Princes w oleju - odsączonego
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki natki pietruszki- drobno posiekanej
  • kilka dużych kaparów do podania

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1.Papryki opiekamy, po ostygnięciu zdejmujemy z nich skórę i kroimy je na cztery części.
  • 2.Przez 30–60 min marynujemy w mieszaninie oliwy, soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu.
  • 3.Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, mieszamy z majonezem, natką, kroplą soku z cytryny i szczyptą pieprzu.
  • 4.Paprykę osączamy z marynaty (marynaty nie wylewamy).
  • 5.Ćwiartki papryki napełniamy farszem tuńczykowym i zwijamy, polewamy marynatą.
  • 6.Podajemy z dużymi kaparami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy