Razowe naleśniki

Pyszne naleśniki, o wiele zdrowsze niż tradycyjne.

Dodany przez:

Razowe naleśniki

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej razowej,
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • woda
  • sól
  • łyżka oleju
  • Farsz:
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plasterków sera żółtego
  • oregano

Przygotowanie

  1. 1. Mąkę, mleko, jajo, sól zmiksować z taką ilością wody aby ciasto
  2. miało konsystencje zwykłego ciasta naleśnikowego. Na końcu dodać
  3. łyżkę oleju. Smażyć naleśniki.
  4. 2. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej i poddusić na oliwie z
  5. pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażone
  6. pieczarki rozsmarować na naleśnikach, położyć plasterek sera i szynki,
  7. posypać oregano. Naleśniki złożyć na pół.
  8. 3. Naleśniki podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Podawać z
  9. keczupem.
ser obiad kolacja naleśniki pieczarki szynka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze