Razowe naleśniki

Pyszne naleśniki, o wiele zdrowsze niż tradycyjne.

NaleśnikiSzynki

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 181 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej razowej,
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • woda
  • sól
  • łyżka oleju
  • Farsz:
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 6 plasterków szynki
  • 6 plasterków sera żółtego
  • oregano

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Mąkę, mleko, jajo, sól zmiksować z taką ilością wody aby ciasto
  • miało konsystencje zwykłego ciasta naleśnikowego. Na końcu dodać
  • łyżkę oleju. Smażyć naleśniki.
  • 2. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej i poddusić na oliwie z
  • pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażone
  • pieczarki rozsmarować na naleśnikach, położyć plasterek sera i szynki,
  • posypać oregano. Naleśniki złożyć na pół.
  • 3. Naleśniki podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Podawać z
  • keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy