Pomidory na zimę

Jak przygotować pomidory na zimę? Oto smaczne, zdrowe zapasy, a w dodatku bez konserwantów. Pomidory na zimę przechowuję w słoikach lub zamrażam. I wyciągam, kiedy akurat są potrzebne.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • pomidory

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wkładać porcjami do woreczków i zamrozić. Inna wersja to przełożenie do wymiarowych słoików i pasteryzacja na mokro, w garnku z grubym dnem.
  2. Pomidory na zimę u mnie trafiają do leczo, zupy, fasolki itd. Zawsze warto mieć w zapasie kilka porcji.
  3. Róbmy zapasy i pomidory na zimę, kiedy te warzywa są najsmaczniejsza - w sierpniu i we wrześniu zamykamy smak lata!
przetwory warzywa pomidory mrożonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze