Polędwica wieprzowa gotowana z warzywami i sosem z chrzanu Wasabi :

Dwa w jednym . Wywar zostaje na zupę , a z mięska robimy drugie danie .

dania mięsnepolędwica

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 144 głosów)

Składniki:

  • 30 dag polędwicy wieprzowej ( 1 polędwiczka )
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • ½ pora
  • 3 szklanki wody
  • 4 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka przyprawy do zup ( Jarzynka , Vegeta lub kostka bulionowa )
  • 2 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki pasty z chrzanu Wasabi

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso, warzywa i przyprawy zalać wodą , doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować ok. 45 minut ( a jeśli trzeba bo mięso nie jest dostatecznie miękkie to dłużej ). W tym czasie utrzeć śmietanę , majonez i chrzan Wasabi.
  • Wyjąć mięso i warzywa . Podawać na ciepło z sosem i pieczywem lub ziemniakami z wody .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy