Podgrzybki duszone z kapustą

Ocena:

4.54 (160)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
Przepis na grzyby - podgrzybki duszone z kapustą

Składniki:

  • 1/2 kg podgrzybków
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Podgrzybki duszone z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • ■ Podgrzybki oczyścić, umyć, odciąć trzonki. Kapelusze wrzucić na osolony i zakwaszony sokiem z cytryny wrzątek z dodatkiem cukru. Gotować 10 minut. Odcedzić.
  • ■  Większe kapelusze pokroić w paski, małe na połówki. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć kilka minut, aż się zeszkli. Dodać grzyby, smażyć razem ok. 5 minut. Kapustę poszatkować, dodać do grzybów z cebulą. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dusić razem 15 minut. Podawać do mięs.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne