Podgrzybki duszone z kapustą

Przepis na grzyby - podgrzybki duszone z kapustą

Dodany przez:

Podgrzybki duszone z kapustą

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
140 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1/2 kg podgrzybków
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  2. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  3. ■ Podgrzybki oczyścić, umyć, odciąć trzonki. Kapelusze wrzucić na osolony i zakwaszony sokiem z cytryny wrzątek z dodatkiem cukru. Gotować 10 minut. Odcedzić.
  4. ■  Większe kapelusze pokroić w paski, małe na połówki. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć kilka minut, aż się zeszkli. Dodać grzyby, smażyć razem ok. 5 minut. Kapustę poszatkować, dodać do grzybów z cebulą. Przyprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dusić razem 15 minut. Podawać do mięs.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Grzyby obiad przekąska wegetariańska kapusta kiszona podgrzybki grzyby duszone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy