Pierś z grilla

Pierś z kurczaka na grillu

dodany przez: laleczka20 laleczka20

dania mięsne

Czas przygotowania:
4godz. 30min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 156 głosów)

Składniki:

  • pierś 1.1/2 kg
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku startego
  • szczypta papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 3 łyżeczki przyprawy do grilla do kurczaka

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Posiłek:

Pierś z grilla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Robimy marynatę:
  • do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy czosnek starty paprykę mieloną czerwoną ostrą i ocet winny mieszamy i dodajemy przyprawę do grilla kurczak . Pierś nacieramy marynatą i zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce najlepiej . Po tym czasie smażymy na grillu . Wcale nie jest sucha za to jak jesz to wydaje się lekko chrupiąca . Fajny smak polecam . Pierś piecze się szybko można podać ją z sałatka wiosenną .

Kalorie: 300

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy