piers_kurczaka_ze_szpinakiem

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Ocena:

4.46 (198)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 6 osób
Dobre na każdą okazję, na obiad na danie główne, na uroczystości itp.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • paczka szpinaku
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1\5 kostki masła
  • bułka tarta, mąka, 2-3 jajka > panierka
  • olej do smażenia

Pierś kurczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi kurczaka rozbić na średnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle,dodać rozgnieciony czosnek i sól.Smażyć do momentu aż odparuje woda.Ostudzić. Szpinakiem nadziewać rozbite wcześniej schabiki i porobić zawijasy. Następnie panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne