Pierś kurczaka marynowana w sosie sojowym

Smaczne mięsko:)

dania mięsne

Czas przygotowania:
720 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 191 głosów)

Składniki:

  • - podwójna pierś kurczaka
  • - oliwa do smażenia
  • Marynata:
  • - 3 łyżki sosu sojowego
  • - 1 łyżka soku z cytryny
  • - 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • - 1/2 łyżeczki imbiru
  • - 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • - 1/2 łyżeczki kurkumy
  • - 2 łyżeczki miodu
  • - szczypta chili

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry, rozbijamy delikatnie;
  • 2. Łączymy wszystkie składniki marynaty, każdy plaster mięsa obtaczamy w marynacie, odstawiamy na noc do lodówki;
  • 3. Plastry kurczaka zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką i smażymy na oliwie (ja użyłam patelni grillowej).
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy