Pierś kurczaka marynowana w sosie sojowym

Ocena:

4.48 (196)

  • 12 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby
Smaczne mięsko:)

Składniki:

  • - podwójna pierś kurczaka
  • - oliwa do smażenia
  • Marynata:
  • - 3 łyżki sosu sojowego
  • - 1 łyżka soku z cytryny
  • - 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • - 1/2 łyżeczki imbiru
  • - 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • - 1/2 łyżeczki kurkumy
  • - 2 łyżeczki miodu
  • - szczypta chili

Pierś kurczaka marynowana w sosie sojowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry, rozbijamy delikatnie;
  • 2. Łączymy wszystkie składniki marynaty, każdy plaster mięsa obtaczamy w marynacie, odstawiamy na noc do lodówki;
  • 3. Plastry kurczaka zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką i smażymy na oliwie (ja użyłam patelni grillowej).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne