Pieczony filet z indyka z ananasem

Przepis na pieczony filet z indyka z ananasem

dania mięsnepieczeń

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
260 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 144 głosów)

Składniki:

  • 80 dag filetu z piersi indyka
  • sól l pieprz
  • olej
  • szklanka bulionu drobiowego
  • puszka ananasów
  • 2 liście laurowe
  • garść ziarenek ziela angielskiego, pieprzu i jałowca
  • 2 torebki ryżu
  • puszka kukurydzy
  • świeże zioła do dekoracji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Mięso ciasno związać, oprószyć pieprzem i solą. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na oleju. Włożyć do rękawa do pieczenia, podlać bulionem wymieszanym z zalewą z ananasów, włożyć przyprawy.
  • Rękaw szczelnie zawiązać i piec godzinę. Ryż ugotować na sypko. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć osączone z zalewy plastry ananasów. Na duży półmisek
  • wysypać osączoną z zalewy kukurydzę i ugotowany na sypko, odcedzony ryż. Na środku ułożyć pieczeń, udekorować ziołami, obłożyć smażonymi plastrami ananasa.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend !
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 260

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy