Pieczeń do chleba

Ocena:

4.46 (149)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 1 osoby
Domowa pieczeń do chleba.

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 100 g boczku wędzonego
  • 1/4 szklanki wody
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Pieczeń do chleba - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne