Pieczarki na maśle

Wyśmienita przekąska pieczarkowa

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 152 głosów)

Składniki:

  • pieczarki
  • masło
  • cebulka
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.Myjemy i oczyszczamy pieczarki, następnie kroimy je w kawałki.
  • 2. Na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i dodajemy drobniutko pokrojoną cebulkę żeby ją poddusić.
  • 3. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i razem dusimy.
  • 4.Po podaniu skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 5. Świetne jako dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy