Pieczarki duszone - Przepis na Pieczarki duszone Pieczarki duszone to prosty sposób na przygotowanie grzybów. Duszone pieczarki to także obowiązkowy dodatek do zapiekanek z serem. Ponadto pieczarki duszone na maśle nadadzą się do kanapek, jako dodatek do mięsa i składnik pożywnego obiadu. Jeżeli chcemy przygotować pieczarki duszone do obiadu to można doprawić je ziołami prowansalskimi lub odrobiną białego wina. Warto wiedzieć, że pieczarki duszone w całości mogą być podane jako element odświętnej kolacji. Podpowiadamy, jak zrobić pieczarki, które zachwycą smakiem domowników.
Pieczarki marynowane - Przepis na Pieczarki marynowane Marynowane pieczarki to doskonała przekąska, którą można zaserwować do obiadu. Świetnie sprawdzają się jako przystawka podczas imprez w gronie rodzinnym. Pieczarki konserwowe mogą być przygotowywane niemal cały rok. Głównie dlatego, że składniki są łatwo dostępne i tanie. Warto pamiętać, że przepis na pieczarki marynowane jest łatwy w przygotowaniu i poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Marynata do pieczarek najlepiej smakuje przyrządzona ze słodko-kwaśnych składników. Dlatego dodaje się do niej cukru i octu. Pieczarki w zalewie octowej do słoików nabierają dodatkowej ostrości poprzez zastosowanie ziaren gorczycy i czarnego pieprzu. Oto sprawdzony przepis na pieczarki w occie.
Komentarze