Pawie oczko

Ocena:

4.4 (171)

  • 60 min.
  • dla 10 osób
bardzo smaczne ciasto i proste osobiście robie go od dziecka

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • margaryna ''Kasia"
  • 6 jajek
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki maku
  • 2 łyżki kakao

Pawie oczko - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cukier i margarynę utrzeć, dodawać kolejno żółtka i na końcu ubite białka.
  • Ciasto dzielimy na trzy części, jedna pozostaje biała, do drugiej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do ostatniej części dodajemy mak.
  • Przekładamy ciasto najlepiej do podłużnej formki wysmarowanej margaryną i obsypaną bułką
  • Na sam dół biała masa potem kakaowa i z makiem
  • Piec w 180 C ok 40 min
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne