Pasta z sera camembert i bułeczki z białego sera

Pasta z serem camembert i bułeczki z białego sera to smaczny pomysł na kanapki nie tylko od święta. Chrzan doda ostrości i doda oryginalności. Pasta z camembertem to podstawa wykwintnej kanapki.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

kanapki

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.46 z 151 głosów)

Pasta z sera camembert i bułeczki z białego sera - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Pasta z camemberta: Camembert kroimy na małe kawałki. Cebulki dymek kroimy w cienkie piórka i odkładamy na osobny spodeczek, szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy widelcem na spójną masę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, chrzanem i papryką. Pastą smarujemy pieczywo, na wierzch kładziemy pokrojoną dymkę.

  • 2.

    Bułeczki z białego sera: Ser ucieramy z jajkiem, szczyptą cukru i łyżeczką soli. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do sera, cały czas miksując. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180°C. Do lekko natłuszczonej i oprószonej mąką blachy o boku dł. 30 cm nakładamy ciasto, ostrym nożem nacinamy je do dna w taki sposób, aby powstało 16 kwadratów. Pieczemy ok. 20 min. Podajemy na ciepło z masłem lub na zimno z pastami, pasztetami, dipami itp.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

Porady

Zobacz także: naleśniki z awokado i jajkiem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy