Pasta serowa z paluszkami surimi

Idealna przystawka na karnawałowe prywatki czy sniadanie wielkanocne.

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.53 z 149 głosów)

Składniki:

  • 250 gram paluszków Surimi o smaku krabowym
  • 1 cebula
  • 100 gram sera żółtego
  • 125 ml smietany słodkiej
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 3-4 jajka drobno posiekane
  • Szczypta: soli
  • pieprzu kolorowego i czosnku granulowanego
  • Odrobina musztardy delikatesowej
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • tym razem nie dałam
  • ale polecam dodać
  • Krakersy
  • I ewentualnie kilka jajek ugotowanych na twardo do faszerowania
  • Natka pietruszki

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę posiekać drobno i zalać wrzącą wodą
  • po 2 minutach osączyć i odcisnąć delikatnie nadmiar płynu.
  • Paluszki Surimi pokroić drobniutko
  • Ser żółty zetrzeć na średnich oczkach tarki
  • Wymieszać razem ser
  • paluszki
  • jajka
  • koperek
  • cebulę
  • majonez i smietanę. Doprawić do smaku
  • Można podać jako pastę z krakersami lub jako farsz do jajek
  • Ja wykorzystałam obie wersje. Udekorować natką pietruszki.
  • Idealna i zdrowa przystawka na karnawałowe prywatki czy sniadanie wielkanocne.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy