Pasta orzechowa na przyjęcie

Prosty przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

dodany przez: Gastrosfera

Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 149 głosów)


Składniki:

  • ser żółty 100 g
  • twaróg półtłusty 100 g
  • jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
  • orzechy włoskie łuskane 70 g
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy