Omlet z czekoladą

Puszysty omlet z czekoladową masą na wierzchu będzie atrakcyjnym i pożywnym daniem śniadaniowym

dodany przez: anonymous

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 166 głosów)

Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 4 łyżki kremu czekoladowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • bita śmietana
  • 10 rodzynek
  • kilka listków mięty do dekoracji
  • tłuszcz do smażenia

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Omlet z czekoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka wbić go dość wysokiego naczynia i zmiksować z mlekiem, mąką i cukrem pudrem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlać masę jajeczną. Na początku smażyć na dość dużym ogniu, potem nieco zmniejszyć i przykryć patelnię. Raz na jakiś czas potrząsać nią, aby omlet nie przywarł. Gdy z wierzchu jest już ścięty, przełożyć na talerz i posmarować kremem czekoladowym. Udekorować bitą śmietaną, rodzynkami i miętą. Podawać natychmiast
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: