Puszysty omlet z czekoladową masą na wierzchu będzie atrakcyjnym i pożywnym daniem śniadaniowym
Składniki:
4 jaja
1 łyżka mąki
1/3 szklanki mleka
4 łyżki kremu czekoladowego
1 łyżeczka cukru pudru
bita śmietana
10 rodzynek
kilka listków mięty do dekoracji
tłuszcz do smażenia
Omlet z czekoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Jajka wbić go dość wysokiego naczynia i zmiksować z mlekiem, mąką i cukrem pudrem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlać masę jajeczną. Na początku smażyć na dość dużym ogniu, potem nieco zmniejszyć i przykryć patelnię. Raz na jakiś czas potrząsać nią, aby omlet nie przywarł. Gdy z wierzchu jest już ścięty, przełożyć na talerz i posmarować kremem czekoladowym. Udekorować bitą śmietaną, rodzynkami i miętą. Podawać natychmiast