Ogorkowe łódeczki faszerowane mięsem mielonym pieczarkami papryka

Wspaniały dodatek np do pieczonych ziemniaków i nie tylko

kotlety mielonePrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 198 głosów)

Składniki:

  • 2 ogórki zielone
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 15 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 15 dag mięsa mielonego
  • sos czosnkowy
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebule, paprykę i pieczarki kroimy drobno .Mięso mielone przyprawiamy sola pieprzem i dodajemy troche cebuli - Podsmażamy. Resztę pieczarek z cebula podsmażamy na patelni dodając paprykę oraz pieprz sól. Nasze ogórki kroimy na połowę i wydrążamy z nich środek i tam wkładamy nasz farsz. troche mielonego troche pieczarek z papryka dowolny farsz możemy sobie przygotować. Polewamy sosem czosnkowym. Zapiekamy ok 15- 20 minut Niestety ja nieco za długo zapiekałam i moje łódeczki straciły troche koloru:) Jednak smakowały znakomicie
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy