Nalesniki z bekonem i serem

Nowy pomysl na nalesniki

dodany przez: jolaw

naleśniki przekąski

Czas przygotowania:
50min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 191 głosów)

Składniki:

  • Na nalesniki
  • - 250ml wody gazowanej
  • - 100 ml mleka
  • - 3 duze jaja
  • - 150 g maki
  • - sol
  • - cukier
  • Na kazdy naleśnik 2 plastry bekonu i 1 plasterek zoltego sera.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Nalesniki z bekonem i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zrob ciasto na nalesniki, W duzej misce roztrzep jaja dodaj sol i cukier. Wode polacz z mlekiem i dodawaj do masy jajesznej na przemian wode z mlekiem i make, do wyczerpania skladnikow.
  • Na rozgrzana patelnie wylewaj porcje ciasta, kiedy na wierzchu zacznie sie zcinac poloz plaster sera i bekon i wloz nalesnik w trojkat. Podsmaz chwile z obu stron.
  • Tak zrob z kazdym nalesnikiem do wyczerpania skladnikow.
  • Mozesz tez usmazyc nalesniki. Nastepnie jeszcze cieple nadziac bekonem i serem i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 150st. na okolo 7 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: