Nalesniki z bekonem i serem

Ocena:

4.51 (191)

  • 50 min.
Nowy pomysl na nalesniki

Składniki:

  • Na nalesniki
  • - 250ml wody gazowanej
  • - 100 ml mleka
  • - 3 duze jaja
  • - 150 g maki
  • - sol
  • - cukier
  • Na kazdy naleśnik 2 plastry bekonu i 1 plasterek zoltego sera.

Nalesniki z bekonem i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zrob ciasto na nalesniki, W duzej misce roztrzep jaja dodaj sol i cukier. Wode polacz z mlekiem i dodawaj do masy jajesznej na przemian wode z mlekiem i make, do wyczerpania skladnikow.
  • Na rozgrzana patelnie wylewaj porcje ciasta, kiedy na wierzchu zacznie sie zcinac poloz plaster sera i bekon i wloz nalesnik w trojkat. Podsmaz chwile z obu stron.
  • Tak zrob z kazdym nalesnikiem do wyczerpania skladnikow.
  • Mozesz tez usmazyc nalesniki. Nastepnie jeszcze cieple nadziac bekonem i serem i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 150st. na okolo 7 min.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne