Moje krokiety z mięsem

Idealne ze szklaneczką gorącego barszczyku

krokietyNaleśniki

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 189 głosów)

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do wcześniej przygotowanych na słono, ostudzonych naleśników robimy farsz. Cebulę pokrojoną drobno smażymy na patelni, dodajemy mięso i czosnek z praski. Do mięsa dodajemy 1 jajko i łyżkę bułki tartej, mieszamy dokładnie, smażymy. Na każdy naleśnik dajemy farsz. Potem zagiąc boki, zwinąc krokiet, obtoczyc w jajku i bułce tartej, smażyc na rozgrzanym tłuszczu aż będa złociste i chrupiące. Można podawac z barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy