Wspaniały tort o smaku adwokatowym - jego wykonanie nie wymaga pieczenia.
Składniki:
2 Torebki Kremu do tortów ( smak ajerkoniakowy / Dr. Oetker )
Biszkopt gotowy ( opakowanie 3 spody )
600 ml. Śmietany ( 30% tłuszczu )
200 gr. Masła
4 Łyżki marmolady truskawkowej
Rolki czekoladowe ( dwukolorowe )
Posiekane orzechy laskowe
Tort adwokatowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
► KREM : do wysokiego naczynia wlać zimną śmietanę, następnie wsypać zawartość torebki i miksować przez chwilę na najniższych, później przez około 2 minuty na najwyższych obrotach.
► W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu, całość miksować przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć przygotowanym uprzednio kremem i dodatkowo z wierszu cienko posmarować marmoladą, przykryć drugim krążkiem biszkoptu i obłożyć kremem, górę przykryć trzecim krążkiem biszkoptu, obłożyć i udekorować kremem i rolkami czekoladowymi. Bok tortu posmarować resztą kremu i obsypać posiekanymi orzechami laskowymi / odstawić do lodówki /.