tort_adwokatowy

Tort Adwokatowy

Ocena:

4.48 (173)

  • 40 min.
Wspaniały tort o smaku adwokatowym - jego wykonanie nie wymaga pieczenia.

Składniki:

  • 2 Torebki Kremu do tortów ( smak ajerkoniakowy / Dr. Oetker )
  • Biszkopt gotowy ( opakowanie 3 spody )
  • 600 ml. Śmietany ( 30% tłuszczu )
  • 200 gr. Masła
  • 4 Łyżki marmolady truskawkowej
  • Rolki czekoladowe ( dwukolorowe )
  • Posiekane orzechy laskowe

Tort adwokatowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► KREM : do wysokiego naczynia wlać zimną śmietanę, następnie wsypać zawartość torebki i miksować przez chwilę na najniższych, później przez około 2 minuty na najwyższych obrotach.
  • ► W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu, całość miksować przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • ► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć przygotowanym uprzednio kremem i dodatkowo z wierszu cienko posmarować marmoladą, przykryć drugim krążkiem biszkoptu i obłożyć kremem, górę przykryć trzecim krążkiem biszkoptu, obłożyć i udekorować kremem i rolkami czekoladowymi. Bok tortu posmarować resztą kremu i obsypać posiekanymi orzechami laskowymi / odstawić do lodówki /.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne