Mini tarty z budyniem

Małe tarty zrobiłam z ciasta kruchego, które zawsze się udaje .

kruche ciastoDesery

Czas przygotowania:
45 min.
Ocena:

(średnia 4.53 z 173 głosów)

Składniki:

  • •375 g mąki krupczatki
  • •250 g masła lub margaryny
  • •125 g cukru pudru
  • •1 gotowy budyń z torebki, u mnie waniliowy
  • •do dekoracji gotowa masa karmelowa z puszki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę posiekać na stolnicy nożem z masłem i cukrem, zagnieść szybko ciasto i schłodzić minimum 30 min w lodówce.
  • Szybszym sposobem jest zrobienie ciasta w malakserze, wszystkie składniki umieszczamy w misie malaksera, (masło pokrojone w drobniejszą kostkę) i włączamy na dosłownie kilka sekund, tak rozdrobnione składniki w konsystencji przypominające piasek wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto, które też trzeba schłodzić.
  • Foremki wylepiamy rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem i pieczemy 5-7 minut do uzyskania złotawego koloru. Gotowe, przestudzone tarty napełniamy jeszcze ciepłym budyniem i dekorujemy. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy