Migdałowe naleśniki z serem waniliowym i musem rabarbarowym

Przepyszne naleśniki ze słodko - kwaśnym nadzieniem i chrupiącymi migdałami!

DeseryNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 160 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • Naleśniki:
  • - mąka - 2 szklanki
  • - mleko - 1,5 szklanki
  • - woda gazowana - 0,5 szklanki
  • - jajko - 2 szt
  • - olej - 2 łyżki
  • - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • - sól - szczypta
  • - płatki migdałów - 50 g
  • Nadzienie :
  • - ser biały dwukreotnie zmielony - 200 g
  • - laska wanili - 1 szt
  • - cukier puder - 6 łyżek
  • - rabarbar - 200 g

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Naleśniki:
  • Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
  • Dodajemy płatki migdałów.
  • Smażymy duże naleśniki.
  • Nadzienie:
  • Rabarbar drobno kroimy w kosteczkę.
  • Gotujemy z odrobiną wody i 3 łyżkami cukru do momentu aż zrobi się mus.
  • Studzimy.
  • Ser mieszamy z ziarenkami wydrążonej wanilii i pozostałym cukrem.
  • Naleśniki smarujemy musem rabarbarowym a następnie serem.
  • Zwijamy w ruloniki,
  • Podsmażamy na klarowanym maśle .
  • Posypujemy cukrem pudrem.

Kalorie: 200

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy