GOTOWANA WOŁOWINA W OSTRYM SOSIE

Ocena:

4.51 (145)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Dobry pomysł na mięso z rosołu

Składniki:

  • SKŁADNIKI: ½ kg rostbefu, z którego ugotowaliśmy bulion, 2 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 4 drobno osiekane cebule, 2 posiekane ząbki czosnku, 1,5 szkl. bulionu, 1 łyżka ostrej musztardy, ½ szkl. pikantnego keczupu, 2 łyżki octu, sol, pieprz.

Gotowana wołowina w ostrym sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zeszklić cebulę i czosnek na maśle.
  • Posypać mąką i usmażyć na złoty kolor.
  • Powoli wlewać bulion zmieszany z octem, musztardą i keczupem.
  • Doprawić do smaku.
  • Włożyć plastry wołowiny, podgotować.
  • Podawać z ziemniaczkami z wody lub plastrami ziemniaków podsmażonymi w maśle.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne