Marynowane pomidorki

Pomidorki koktajlowe na przetwory! Do spiżarni polecam marynowane pomidorki koktajlowe - pełne ziół i czosnku. Będą pyszne jako dodatek lub zagrycha.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.61 z 59 głosów)

Składniki

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 8 ząbków czosnku
  • oregano- suszone lub żywe
  • Zalewa:
  • 200 ml octu
  • 200 ml wody
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka ziaren pieprzu czarnego

Przygotowanie

  1. Pomidorki koktajlowe umyć. Ułożyć w dużym słoiku na przemian z oregano.
  2. Wodę zagotować z octem, cukrem,solą, czosnkiem i pieprzem.
  3. Gotować 10 minut.
  4. Do słoików włożyć resztę czosnku. Wlać zalewę i zakręcić.
  5. Pasteryzować 10 minut. Pomidorki koktajlowe w przetworach są gotowe na zimę!
przetwory impreza warzywa obiad przekąska pomidor
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze