Łosoś z mozzarellą

Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 450 kcal
Składniki na 8 porcji

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

ryba

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
450 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 199 głosów)

Składniki:

  • 2 filety z łososia norweskiego ze skórką (po ok. 1/2 kg każdy)
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2–3 łyżki oliwy
  • 2 duże kule mozzarelli
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • garść liści rukoli
  • 8–10 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Posiłek:

Łosoś z mozzarellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Oba filety z łososia norweskiego umyć, osuszyć. Ułożyć skórką do dołu, wierzch oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Skropić łyżeczką octu balsamicznego oraz dokładnie posmarować zalewą z suszonych pomidorów. Przygotowaną rybę odstawić na godzinę do lodówki.
  • Mozzarellę pokroić w plastry. Połowę z nich ułożyć na jednym z zamarynoanych wcześniej filetów z łososianorweskiego i przykryć kawałkami suszonych pomidorów (nie osączać ich zbyt dokładnie z zalewy). Na pomidorach ułożyć pozostałe plastry mozzarelli.
  • Pierwszy przygotowany filet z łososia norweskiego (z pomidorami i mozzarellą) przykryć drugim. Całość zesznurować w kilku miejscach bawełnianą nicią.Grillować z każdej strony po 8-10 min. Pokroić na porcje, tak by każda z nich pozostała zesznurowana. Dekorować rukolą oraz pomidorkami koktajlowymi.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 450

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy