Łazanki z kapustą

Domowe jedzenie jest najlepsze, a łazanki z kapustą to specjał prosty i wyśmienity. Makaron możemy zrobić własnoręcznie lub kupić łazanki z dobrym składem. Łazanki z kapustą można doprawić wg uznania.

Dodany przez:

Łazanki z kapustą

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
290 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 3.31 z 89 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 40 dag makaronu łazanki
  • 70 dag białej kapusty
  • 2-3 suszone grzyby
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć w letniej wodzie, ugotować, posiekać (wodę z gotowania zachować).
  2. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wykroić głąb, poszatkować. Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać kapustę, chwilę smażyć.
  3. Dorzucić grzyby wraz z wodą z gotowania, przyprawić do smaku solą i obficie pieprzem, gotować ok. 20 minut.
  4. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Łazanki dodać do kapusty, wymieszać.
  5. Przed podaniem łazanki z kapustą posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Grzyby makaron obiad kapusta łazanki łazanki z kapustą
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze