Łazanki z kapustą

Domowe jedzenie jest najlepsze, a łazanki z kapustą to specjał prosty i wyśmienity. Makaron możemy zrobić własnoręcznie lub kupić łazanki z dobrym składem. Łazanki z kapustą można doprawić wg uznania.

dania z makaronemłazanki

Czas przygotowania:
50 min.
Kalorie:
290 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.02 z 239 głosów)

Kroki wykonania:

  • suszone-grzyby-shutterstock1.Grzyby namoczyć w letniej wodzie ugotować, posiekać (wodę z gotowania zachować). Kapustę obrać z zewnętrznych liści wykroić głąb poszatkować. Cebulę obrać posiekać. Olej rozgrzać w rondlu wrzucić cebulę zeszklić.
  • iStock-10298211842.Dodać kapustę chwilę smażyć. Dorzucić grzyby wraz z wodą z gotowania przyprawić do smaku solą i obficie pieprzem gotować ok. 20 minut.
  • lazanki3.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu odcedzić. Łazanki dodać do kapusty wymieszać. Przed podaniem łazanki z kapustą posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Kalorie: 290

Notka redakcyjna

Zobacz również: kapusta z grzybami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy