Kurczak z ryżem, szpinakiem i sosemm koperkowym

Pyszny i pożywny obiad, szczególnie polecany przy diecie nisko węglowodanowej

Dodany przez:

Kurczak z ryżem, szpinakiem i sosemm koperkowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • woreczek ryżu
  • szpinak
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, cytrynowy, zioła prowansalskie
  • pietruszka
  • koperek
  • czosnek
  • jogurt naturalny

Przygotowanie

  1. Ryz ugotować, piersi pokroić w paski i usmażyć z przyprawami, szpinak usmażyć, doprawić solą i pieprzem.
  2. Sos: jogurt wymieszać z 2 łyżkami oliwy i wody dodać przyprawy, pietruszkę i koperek.
  3. Ryż wyłożyć na talerz , zrobić w środku otwór ułożyć naokoło szpinak a w środek wyłożyć piersi polać sosem i posypać serem żółtym.
  4. SMACZNEGO!!!!!
kurczak obiad sos ryż szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze