Pierś z grilla

Ocena:

4.42 (156)

  • 4 godz. 30 min.
  • dla 8 osób
Pierś z kurczaka na grillu

Składniki:

  • pierś 1.1/2 kg
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku startego
  • szczypta papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 3 łyżeczki przyprawy do grilla do kurczaka

Pierś z grilla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Robimy marynatę:
  • do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy czosnek starty paprykę mieloną czerwoną ostrą i ocet winny mieszamy i dodajemy przyprawę do grilla kurczak . Pierś nacieramy marynatą i zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce najlepiej . Po tym czasie smażymy na grillu . Wcale nie jest sucha za to jak jesz to wydaje się lekko chrupiąca . Fajny smak polecam . Pierś piecze się szybko można podać ją z sałatka wiosenną .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne