Krokiety z pieczarkami do czerwonego barszczu

pomysł na obiad

krokietyNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 171 głosów)

Składniki:

  • naleśniki:
  • mąka 20 dag
  • jajka 2 sztuki
  • mleko 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana 1 szklanka
  • olej 4 łyżki
  • farsz:
  • pieczarki 70 dag
  • cebulka 2 szt
  • margaryna 3 łyżki
  • ser żółty 15 dag
  • serek topiony 2 rożki (małe)
  • panierka:
  • 3 jajka
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Naleśniki przygotowujemy z tradycyjny sposób z podanych składników (miksujemy dodając w kolejności: jajka+ mleko+ woda+ mąka+ olej).
  • Pieczraki kroimy, smażymy na margarynie do odparowania wody. następnie podsmażamy na oleju cebulkę. Na patelnie z cebulka wrzucamy pieczarki, dodajemy serki topione mieszamy aż sie rozpuszczą, do całości ścieramy ser żółty i mieszamy już bez podgrzewania.
  • Z naleśników i farszu robimy krokiety. Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku, bułce tartej o obsmażamy na rumiano.
  • Podajemy z czerwonym barszczem - genialne danie na wigiliją kolację.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy