Krokiety z mięsem i kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
CIASTO NALEŚNIKOWE:Jajka roztrzepać razem z mlekiem,wodą i solą.Dodawać mąkę jednocześnie mieszając aż ciasto będzie bez grudek,na końcu dodać olej i dobrze wymieszać.Smażyć naleśniki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
FARSZ:Kapustę poszatkowaną ugotować do miękkości,ostudzić i drobno posiekać.Mięso ugotowane przemielić przez maszynkę.Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle.Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
Na środek naleśnika nakładać farsz i zwijać krokiety.
Jajka z mąką i przyprawą dobrze wymieszać.Obtaczać krokiety i obsypać całe bułką tartą.
Smażyć na rumiano.
RADA:Ostudzone krokiety pakuje do woreczków po kilka sztuk i zamrażam.W razie niespodziewanych gości wyciągam i zamarznięte wkładam do piekarnika na 20 minut 200 stopni i gotowe.
Komentarze