Krewetki z rukolą

Przygotowanie: 10 minut Smażenie: 4 minuty Porcja: 180 kcal Składniki na 4 porcje

Przekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
180.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 178 głosów)

Składniki:

  • paczka mrożonych krewetek
  • szklanka oleju
  • Marynata:
  • szczypta kolendry i chili
  • dwa ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • łyżka oliwy
  • Sałatka:
  • garść rukoli
  • pomidor
  • ogórek
  • łyżeczka oliwy
  • 10 dag sera feta
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Krewetki rozmrozić. Zrobić marynatę: oliwę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, kolendrą, chili, pokrojonym drobno czosnkiem. Krewetki oblać marynatą, wymieszać,pozostawić w lodówce na około dwie godziny. Po tym czasie usunąć z krewetek marynatę.
  • Do wysokiego garnka wlać olej, rozgrzać. Gdy będzie gorący, wrzucać krewetki, obsmażyć. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą i cytryną. Składniki sałatki pokroić i wymieszać. Podawać z krewetkami.

Kalorie: 180.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy