Krewetki w winnym cieście

Ocena:

4.49 (170)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Porcja: 340 kcal

Składniki:

  • 60 dag obranych, mrożonych krewetek
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Krewetki w winnym cieście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki rozmrozić. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z mąką, białym winem, szczyptą soli i pieprzu na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut.
  • Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
  • Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu. Krewetki zanurzać w cieście, usmażyć na złoto. Podawać z ryżem i orzechami nerkowcami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne