Krem z kukurydzy z serem feta i paprykowym sosem

Krem z kukurydzy z serem feta i paprykowym sosem to łatwa zupa o aksamitnej konsystencji. Wierzch warto posypać kostkami uprażonego wędzonego boczku. Spróbuj kremu z kukurydzy z fetą i papryką.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

zupa krem

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.49 z 189 głosów)

Krem z kukurydzy z serem feta i paprykowym sosem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Kukurydza: ostrym nożem ściągamy wszystkie ziarenka.

  • 2.

    Smażenie: rozpuszczamy w garnku masło, wrzucamy por i marchewkę. Smażymy przez 3 min. Dodajemy 2 ząbki czosnku i podsmażamy jeszcze 5 min.

  • 3.

    Gotowanie: wlewamy bulion, wrzucamy ziarna kukurydzy. Doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy na dużym ogniu. Następnie przez 3 min grzejemy, potem zostawiamy na 5 min bez ognia.

  • 4.

    Blendowanie: na koniec miksujemy całość i przecieramy przez sitko. W osobnym wąskim naczyniu   razem opieczone papryki z ostrą czerwoną papryczką z zalewy (adobo), a tkaże  z ostatnim ząbkiem czosnku i oliwą.

  • 5.

    Doprawianie:  wlewamy sok z limonek. Dosypujemy sól, pieprz i cukier.

  • 6.

    Kremówka: zimną śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z gotowym kremem warzywnym.

  • 7.

    Podanie: nalewamy na talerz krem z kukurydzy, malujemy po nim strużką ostrej pasty paprykowej i posypujemy warstwą sera.

Porady

Zobacz: cobbler jabłkowo-śliwkowy

 

 

 

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy